De nieuwe NEH Online Werkplek

Gepubliceerd op: 30-09-2020

De ICT-wereld verandert continu. Daar waar werken in een ‘virtuele remote-desktop-omgeving’ voor veel woningcorporaties de de-facto standaard is geweest, vindt er langzaam een verschuiving plaats naar de publieke cloud. Tegelijkertijd is er een verschuiving van thin clients naar lokale werkplekken.

 

Start jij jouw werkdag ook met het openen van je mailbox? Vervolgens surf je naar jouw favoriete nieuwssite om bij te blijven op nationaal en internationaal niveau. Zo volg je het coronanieuws in jouw regio op de voet. Na het lezen van de eerste artikelen, wissel je de nieuwssite in voor social media. Hier scan je de laatste relevante posts. Nu kun je pas echt goed voorbereid aan jouw dag beginnen.

Voor medewerkers voelt deze stroom aan informatie die op ze af komt via verschillende kanalen als oneindig. Naast de websites die zij uit eigen interesse bezoeken, hebben ze nog te maken met een intranet van de organisatie, Microsoft Teams en Yammer. Vergeet de verschillende groepsappen en mailboxen niet. Met NEH Online Werkplek brengen wij deze nieuws- en informatiestromen samen in één overzichtelijke werkplek. Deze online werkplek is hét vertrekpunt voor alle werkzaamheden. 


Digitale werkplek
 

Met de NEH Online Werkplek zetten wij de nieuwe standaard voor de digitale werkplek binnen de corporatiesector. Een standaard waarmee documentmanagement vereenvoudigd wordt door een structuur toe te voegen waar gebruikers aan gewend zijn. Door SharePoint en/of de fileserver als onderliggende opslagtechnologie te gebruiken, met de gebruikersinterface van de NEH Online Werkplek eroverheen, kunnen gebruikers gemakkelijk bij hun documenten vanuit de browser vanaf elk device en op elk gewenst moment van de dag.


Eén inlog
 

Met slechts één inlog krijgt de betreffende medewerker toegang tot alle bestanden, applicaties en portalen behorende bij zijn of haar rol. Ook de toegang hiervan beheren wij eenvoudig met Conditional Access. Daarnaast wordt in tegenstelling tot remote-desktop-omgevingen gebruikgemaakt van de rekenkracht van jouw eigen apparaat. Hierdoor kunnen er ook eenvoudig video’s bekeken worden op de hoogst mogelijke snelheid en kwaliteit. 

Breng jouw agenda naar jouw werkplek. Kies de gewenste agenda en wissel tussen agenda’s om snel jouw beschikbaarheid te controleren. Daarnaast kun je snel taken creëren vanuit deze werkplek. Al jouw To-Do’s zijn beschikbaar op elk device, waardoor je altijd toegang hebt en jouw To-Do lijst kunt bijhouden. Hetzelfde geldt voor Power Bi-statistieken. Op deze manier kun je snel een directielid inzicht geven in de resultaten terwijl een andere collega zijn of haar resterende vakantiedagen kan inzien en zelfs direct verlof kan aanvragen.  


Gepersonaliseerde omgeving
 

Plan jij aan het eind van jouw werkdag de snelste route naar huis? In jouw NEH Online Werkplek staan ook de route-apps die jij fijn vindt. Aan het eind van de werkdag nog even het nieuws doornemen? Je kunt jouw eigen dashboard helemaal inrichten zoals jij het fijn vindt. Zo kun je gerust de laptop, computer of Surface helemaal afsluiten na een lange werkdag, zonder dat je morgen weer opnieuw naar al jouw favoriete webbrowsers hoeft te zoeken. Je vindt ze in jouw gepersonaliseerde NEH Online Werkplek-omgeving. 

Wil jij meer informatie over de NEH Online Werkplek? Wij voorzien je graag van meer info! Download de flyer.