De hele organisatie werkt met Microsoft 365

Gepubliceerd op: 19-08-2019

Plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken, in meerdere systemen, op een veilige manier en met meerdere collega's. De komst van ‘het nieuwe werken’ betekent dat we tools gebruiken die deze vraag aankunnen. Microsoft 365 stelt een organisatie in staat deze nieuwe cultuur vorm te geven door de creativiteit van medewerkers aan te sporen en ze op een veilige manier te laten samenwerken.

Kies voor je vertrouwde Microsoft Office-pakket, plus functies waarmee je beter kunt samenwerken. Met Microsoft 365 beschik je over dé oplossing voor organisaties waar medewerkers binnen een centrale ICT-omgeving werken, zoals bij Kantoorautomatisering in de Cloud.

Discover workshop

Samen met NEH kun je een discover workshop doen bij Microsoft. Het doel van deze workshop is mogelijkheden te ervaren die Microsoft biedt, voor jouw situatie. Vaak weet men niet wat er allemaal kan en dus ook niet wat men wil en met deze workshop krijg je alle mogelijkheden in kaart.

Visie ontwikkelen

Gezamenlijk ontwikkelen wij een digitale visie die ondersteunend is aan het ondernemingsplan van de organisatie. Met Microsoft 365 beschik je over de meest recente Office-apps, waardoor jouw eindgebruikers te allen tijde gebruik maken van de meest recente, uitgebreide en veilige oplossing. Tevens ontvangen zij extra functionaliteiten, zoals persoonlijke dataopslag via OneDrive voor bedrijven.

Scenario’s uitwerken

Het uitwerken van verschillende scenario's voor de adoptie van Microsoft 365 is een tweede belangrijke stap. Je krijgt zo direct inzichtelijk welke doelen er bereikt moeten worden en welke obstakels er mogelijk op de weg verschijnen. Door het uitwerken van deze scenario's krijg je duidelijk welke succescriteria er zijn. Stel hierbij prioriteiten in.

Bewustwording creëren

Een transparante communicatie richting alle medewerkers is belangrijk. Neem alle medewerkers vooraf, tijdens en na afloop van de uitrol van Microsoft 365 mee in de communicatie. Het maken van een communicatieplan is een hulpmiddel hierbij. Deel successen, leg de weerstand uit en laat zien waarom Microsoft 365 belangrijk is voor de organisatie.

Belanghebbenden selecteren

Selecteer je belanghebbende en creëer een dynamisch team. Dit team bestaat uit mensen die anderen in de organisatie aanzetten tot een beweging naar verandering. Deze early adopters (vroege aanvaarders) hebben een actieve bijdragen in het promoten van de voordelen van nieuwe technieken en werkwijzen. Zij zijn de promotors.

Training

De laatste stap voor een goede adoptie van Microsoft 365 is het maken van een trainingsprogramma. Bundel alle kennis en informatie voor de medewerkers en verspreidt dit via verschillende kanalen. Zij moeten de voordelen ervaren, het nut ervan inzien en op een eenvoudige manier kunnen werken met Microsoft 365. Maak een trainingsplan en stippel de belangrijkste mijlpalen uit.

Mocht je hulp willen bij de adoptie van Microsoft 365, dan mag je natuurlijk ook altijd de hulp van NEH vragen. Onze consultants staan graag voor je klaar en kunnen helpen bij de implementatie. Wil je de Microsoft 365 Adoption Guide ontvangen? Mail dan naar marketing@nehgroup.com.