Blogs over innovaties vanuit NEH en technologische ontwikkelingen in de markt.

7 tips voor een sterk wachtwoord

Sterk wachtwoord
Een wachtwoord is de sleutel om toegang te krijgen tot een account. Zoals je thuis de deur goed op slot doet, wil je ook cybercriminelen buiten de deur houden. Daarom is het van groot belang wachtwoorden te gebruiken, die niet te raden of te kraken zijn.

02-01-2023

Lees meer »

Tips & Tricks Microsoft Teams

Deze maand brengen we nieuwe ontwikkelingen in Microsoft Teams. Lees hieronder hoe je vergaderingen soepeler kunt laten verlopen en hoe je de chats efficiënter kunt maken. Bekijk snel de 8 handige tips in deze blog.

08-04-2022

Lees meer »

Waarom Microsoft 365 onmisbaar is voor jouw corporatie

Microsoft 365 is hét platform waarmee werknemers eenvoudig vanaf elke locatie en vanaf elk device kunnen werken. Hybride werken is de nieuwe standaard. We werken vanaf verschillende locaties en zijn mobieler dan ooit tevoren. Een ICT-omgeving moet daar goed op aansluiten om te kunnen blijven samenwerken. Een Microsoft 365 omgeving maakt dit dus mogelijk door verschillende applicaties toe te passen.

07-04-2022

Lees meer »

Efficiënter werken: Vanuit Outlook e-mails delen in Teams

Het idee achter ‘Delen in Teams’ is eenvoudig en zeker efficiënt. Mensen krijgen dagelijks veel e-mails, die ze graag met collega’s willen delen en bespreken. Om te voorkomen dat er eindeloos heen-en-weer wordt gemaild, waarbij de vele mails ook nog eens tussen alle andere mails verzanden en men het overzicht kwijtraakt, is er nu een goede oplossing.

11-05-2021

Lees meer »

6 tips om het maximale uit jouw thuiswerkplek te halen

De tweede golf van het coronavirus is een feit. We zitten er momenteel middenin. Het advies van de Rijksoverheid luidt nog steeds: ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan.’ Dat betekent dat we daarom het maximale uit onze thuiswerkplek proberen te halen. Toch zijn er thuis omgevingsfactoren waar je rekening mee moet houden voor een optimale en snelle thuiswerkplek. 

27-10-2020

Lees meer »

Gratis Live Webinar: Hoe gaan medewerkers van woningcorporaties om met informatie?

Werk jij bij een woningcorporatie? Dan wil je dit webinar niet missen! Samen met BeveiligMij.nl organiseren wij een webinar over de resultaten van de Security awareness Nulmeting bij corporaties. De afgelopen jaren heeft BeveiligMij bij tientallen woningcorporaties nulmetingen uitgevoerd en wij vinden het tijd om eens wat resultaten met jullie te delen. Uiteraard volledig anoniem.

26-10-2020

Lees meer »

Provides over de eerste ervaringen met de NEH Online Werkplek

Sinds de komst van corona zijn organisaties in een versneld tempo op zoek gegaan naar manieren om efficiënt, flexibel en zo makkelijk mogelijk te kunnen werken. De een omdat het zorgen voor de kinderen op zijn/haar schouders viel, de ander omdat de eettafel veranderde in een werkplek. We willen zo goed mogelijk ons werk blijven doen.

16-10-2020

Lees meer »

Wegens succes herhaald: Webinar NEH Online Werkplek

Heb je het webinar gemist? Geen zorgen! Op veler verzoek en na het succes van CorporatiePlein Online herhaalt NEH het webinar: NEH Online Werkplek voor al jouw collega’s. Op woensdag 28 oktober om 10:00 uur vindt opnieuw het succesvolle webinar plaats. 

06-10-2020

Lees meer »

De nieuwe NEH Online Werkplek

De ICT-wereld verandert continu. Daar waar werken in een ‘virtuele remote-desktop-omgeving’ voor veel woningcorporaties de de-facto standaard is geweest, vindt er langzaam een verschuiving plaats naar de publieke cloud. Tegelijkertijd is er een verschuiving van thin clients naar lokale werkplekken.

 

30-09-2020

Lees meer »

Microsoft Teams: Nieuwe updates helpen in productiviteit

Vergaderingen vandaag de dag vinden veelal online plaats. Microsoft Teams heeft zijn intrede gemaakt en voert op continue basis updates door om de productiviteit van haar gebruikers te verhogen. Zo kan de virtuele hand opgestoken worden en teams kunnen tot wel 10.000 leden omvatten. Maar wat zijn de laatste updates?

17-09-2020

Lees meer »

Johan de Jong: "Uitbesteden betekent niet securityverantwoordelijkheden verleggen"

Het inrichten van security leidt eigenlijk altijd tot een dilemma: aan de ene kant kun je technisch veel dichttimmeren, maar daardoor is je omgeving misschien niet meer werkbaar. Hoe zorg je voor de juiste balans tussen veiligheid en gebruiksgemak? CorporatieGids Magazine sprak daarover met Johan de Jong, Beleidsadviseur Digitalisering & Informatisering bij Wetland Wonen.

25-06-2020

Lees meer »

Elke Germers: "Ode aan de digitale dienstverlening"

Bewoners trots op hun thuis maken. Met dit doel is Woonconcept dagelijks met hart en ziel aan het werk. “Digitalisering is essentieel om de bewoners van onze 12.500 woningen optimaal te kunnen bedienen,” zegt Elke Germers, Manager Ondersteuning & ICT bij Woonconcept. Maar wat is daarvoor nodig? CorporatieGids Magazine ging met haar in gesprek over de professionalisering van de ICT-afdeling en het digitaliseren van de dienstverlening.

23-06-2020

Lees meer »

Datagebruik moet veiliger

Anno 2020 creëren wij heel veel data. We maken rapportages, stellen budgetten op en we maken presentaties en huurcontracten voor klanten in PowerPoint of Word. We schieten een filmpje van een woning voor toekomstige huurders en maken een foto van een nieuwbouwproject. Er is nog niets aan de hand.

22-06-2020

Lees meer »

Nieuwe functionaliteit bij beeldbellen in Microsoft Teams

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de videosoftware-applicatie Teams met de mogelijkheid komt om 49 deelnemers tegelijk weer te geven. Op dit moment is het mogelijk om met slechts 9 deelnemers in een sessie te zitten. De verwachting is dat de functionaliteit in de herfst van 2020 beschikbaar komt.

18-06-2020

Lees meer »

“Snel, online en op elk gewenst moment onze huurders helpen”

Digitalisering staat bij veel woningcorporaties hoog op de agenda in 2020. Zij steken veel energie in de vernieuwing van ERP, het verbeteren van klantprocessen en het verhogen van klanttevredenheid. Zo ook de Apeldoornse woningcorporatie Ons Huis. Wij spraken met Bjorn Böhmer - Projectleider ICT, en Veronique Penninkhof - Functioneel beheerder, bij de organisatie.

08-06-2020

Lees meer »

Nieuwe Surfaces aangekondigd door Microsoft

Afgelopen woensdag kondigde Microsoft de nieuwe Surface Book 3 en Surface Go 2 aan. Zelf noemt Microsoft de Surface Book 3 zijn "krachtigste laptop ooit". De batterij gaat 17,5 uur mee en heeft 50% meer prestatievermogen dan zijn voorganger. De Surface Go heeft een groter scherm 10,5 inch en is 64% sneller dan zijn voorganger.

07-05-2020

Lees meer »

Makkelijker in de cloud werken met Windows 10X

Afgelopen maandag kondigde Microsoft aan dat het bedrijf Windows 10X voor laptops met een enkel scherm ontwikkelt. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat ze bezig zijn met een speciaal besturingssysteem ontwikkeld voor twee schermen, zoals de Surface Duo en Surface Neo van Microsoft.

06-05-2020

Lees meer »

Effectief jouw dag indelen met Taken in Microsoft Teams

Microsoft heeft aangekondigd om de functionaliteit Taken op te nemen in Teams. Half juli is het mogelijk om jouw eigen takenlijst toe te voegen aan de applicatie. Taken is een combinatie van de applicaties Planner en To Do in de Teams-omgeving. Al eerder was het mogelijk om onze agenda via Outlook te koppelen aan Teams.

04-05-2020

Lees meer »

Thuiswerken met Microsoft Teams

Ben jij ook verplicht thuis aan het werk? Lukt dat een beetje? NEH zet alles op alles om haar klanten in deze moeilijke periode zo goed mogelijk te ondersteunen, om het benodigde werk waar mogelijk toch vanuit huis gewoon door te kunnen laten gaan. 

23-03-2020

Lees meer »

Webchat en WhatsApp met NEH

Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om het contact tussen eindgebruikers en onze Servicedesk zo laagdrempelig te maken en te houden. Een innovatieve manier om met onze eindgebruikers te communiceren is door middel van Webchat en WhatsApp.

22-01-2020

Lees meer »

Alle acties van NEH op het Citrix beveiligingslek

Op 17 december 2019 heeft Citrix een melding gemaakt over een kwetsbaarheid in Citrix Application Delivery Controller en Citrix Gateway. Deze kwetsbaarheid, met als identificatie CVE-2019-19781 (CVSS3.0: 9.8), zou kunnen leiden tot o.a. externe toegang tot de backend van de Citrix apparatuur zonder dat authenticatie nodig is. In dit bericht houdt NEH u op de hoogte over de ontwikkelingen omtrent dit issue.

20-01-2020

Lees meer »

Drie goede voornemens voor 2020

Het einde van het jaar is weer in zicht. Na de kerstdagen komen ook meteen de goede voornemens bovendrijven: afvallen, meer sporten, stoppen met slechte gewoontes en andere doelen. Om deze doelen te behalen kun je mogelijk extra motivatie halen uit quick wins, die jou motiveren om door te zetten. Laten wij je daar nou net mee kunnen helpen.

23-12-2019

Lees meer »

Ken jij de nieuwste online fraudetrucs?

Internetcriminelen blijven zich vernieuwen. Ongetwijfeld herkent iedereen inmiddels de bijna niet van het echt te onderscheiden phishing mails, dat het hebben van een eenvoudig wachtwoord makkelijk te achterhalen is en dat je onbeveiligde internetlinks niet zomaar moet vertrouwen. Wat zijn de nieuwste fraudetrucs?

05-12-2019

Lees meer »

ToastAR pop-up verbetert telefonische klantbeleving

NEH klanten die onze Servicedesk bellen verwachten naast een oplossing voor hun ICT probleem of verzoek ook een goede service. Met persoonlijke benadering en gemeende aandacht proberen wij een optimale klantbeleving te creëren. Met de introductie van ToastAR gaan wij deze belevenis versterken!

02-12-2019

Lees meer »

Onze nieuwe vacaturesite is live!

Onze nieuwe vacaturesite www.werkenbijneh.nl is live. Vanaf vandaag plaatsen wij al onze vacatures op deze website. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de ICT? Wij zijn een ICT-leverancier in Leusden en marktleider binnen de woningcorporatiebranche.

21-11-2019

Lees meer »

Oost, west… telefonie op z’n best!

Om onze service nog efficiënter te maken en daarmee onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, zal op dinsdag 12 november aanstaande een aanpassing in de Servicedesk telefonie-omgeving worden doorgevoerd.

11-11-2019

Lees meer »

Giarte 2019: “NEH blinkt uit in innovatie!”

Onze klanten hebben opnieuw van zich laten horen in het jaarlijkse Giarte Outsourcing Performance Benchmark onderzoek. Ze geven aan dat NEH sterk is in innovatie en dat ze bij ons terecht kunnen voor specialistische kennis van woningcorporaties.

02-10-2019

Lees meer »

De hele organisatie werkt met Microsoft 365

Plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken, in meerdere systemen, op een veilige manier en met meerdere collega's. De komst van ‘het nieuwe werken’ betekent dat we tools gebruiken die deze vraag aankunnen. Microsoft 365 stelt een organisatie in staat deze nieuwe cultuur vorm te geven door de creativiteit van medewerkers aan te sporen en ze op een veilige manier te laten samenwerken.

19-08-2019

Lees meer »

Optimaal digitaal werken om efficiency te verhogen

De afgelopen jaren hebben woningcorporaties enorme stappen gezet rondom efficiënter werken. Maar wat is de volgende stap? Voor woningcorporatie WBO Wonen uit Oldenzaal is dat het project ‘Optimaal digitaal werken’, waar het onlangs mee startte. CorporatieGids.nl ging daarover in gesprek met Theo Buurman, Regisseur ICT bij de Twentenaren.

26-07-2019

Lees meer »

Visie op de werkplek voor woningcorporaties in 2020

Stelt u eens voor: Inloggen met één identiteit voor elke applicatie, security integraal geregeld, proactief device management en een werkplek “ready out of the box”. Het zijn enkele onderdelen van de ideale werkplek voor woningcorporatiemedewerkers, welke NEH in samenspraak met haar Klantenplatform ontwikkelde.

06-05-2019

Lees meer »