Nieuwe functionaliteit bij beeldbellen in Microsoft Teams

Gepubliceerd op: 18-06-2020

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de videosoftware-applicatie Teams met de mogelijkheid komt om 49 deelnemers tegelijk weer te geven. Op dit moment is het mogelijk om met slechts 9 deelnemers in een sessie te zitten. De verwachting is dat de functionaliteit in de herfst van 2020 beschikbaar komt.

De nieuwe functionaliteit gaat zijn vruchten afwerpen wanneer je met grote groepen mensen tegelijkertijd contact zoekt, denk aan het organiseren van een afdelingsvergadering of het overleg met een projectgroep. Bij een gemis aan persoonlijk contact door de coronamaatregelen, is dit een fijne oplossing om elkaar toch te kunnen zien. Ook het meekrijgen van lichaamstaal en uitdrukkingen is een belangrijke factor die nu in grote groepen vaak gemist wordt. 

Maak je zelf al veel gebruik van livegebeurtenissen of webinars? Dan is het ook handig om 49 gezichten te kunnen zien, zodat je altijd in de gelegenheid bent om specifieke personen aan te spreken of vragen te beantwoorden. 

De videosoftware Zoom maakt het al langer mogelijk om met 49 deelnemers tegelijk weer te geven. Met Microsoft Teams hoef je straks niet meer te wisselen van applicaties, maar heb je alles onder een dak. Laatst spraken wij al over de functionaliteit om je hand op te kunnen steken. Ook deze toepassing wordt door organisatoren en sprekers als erg fijn gevonden.