Microsoft Teams: Nieuwe updates helpen in productiviteit

Gepubliceerd op: 17-09-2020

Vergaderingen vandaag de dag vinden veelal online plaats. Microsoft Teams heeft zijn intrede gemaakt en voert op continue basis updates door om de productiviteit van haar gebruikers te verhogen. Zo kan de virtuele hand opgestoken worden en teams kunnen tot wel 10.000 leden omvatten. Maar wat zijn de laatste updates?

SharePoint in Teams

Deze functie is al even beschikbaar, maar daardoor niet minder interessant. SharePoint-pagina’s of -lijsten kun je toevoegen als een tabblad in een teams-kanaal. Zo wordt het nog makkelijker om ideeën in de vorm van afbeeldingen, video’s, documenten of koppelingen te delen. Met SharePoint-lijsten kun je daarnaast gemakkelijk samenwerken aan inhoud en gegevens. Teamleden kunnen pagina's weergeven, lijsten bewerken en opmerkingen toevoegen op de tabbladen teams.


Informatie over het teamkanaal

Binnen een team is sinds kort een informatieknop te vinden. Wanneer je hierop klikt, zal een informatievenster openen met het de beschrijving van het kanaal. Er is een splitsing gemaakt tussen leden die onlangs een bijdrage hebben geleverd én de overige leden. En de updates binnen het kanaal, zoals het toevoegen van een nieuw lid, worden onderaan dit venster weergegeven.


Post pinnen - Verwacht in september/oktober

Deze update zal in de loop van oktober beschikbaar zijn; het pinnen van een post. Dit betekent dat een bericht vastgezet kan worden in een teamkanaal, waardoor deze bovenaan blijft staan.

Handig wanneer je als team bijvoorbeeld een schrijfwijzer hanteert of wanneer nieuw beleid gedeeld wordt.


Einde van Teams in Internet Explorer 11

Geen update, maar wel goed om te weten. Maak jij gebruik van Teams in een browser? Vanaf 20 november zal Teams niet meer ondersteund worden in Internet Explorer 11. Dit betekent dat je een nadere browser zal moeten gebruiken. In de loop van 2021 zullen ook andere Microsoft applicaties niet meer ondersteund worden in Internet Explorer 11. Microsoft adviseert om over te schakelen naar Edge.