4 redenen om nu aan de slag te gaan met Microsoft Teams

Gepubliceerd op: 21-08-2020

Het zakelijke landschap verandert snel. Is het mogelijk om met jouw werkplek ook thuis aan de slag te gaan? Kun je eenvoudig communiceren met je directe collega’s? Ook met de hele organisatie? En weet je zeker dat je dit op een veilige manier doet? 

Stop met zoeken! Microsoft Teams is de beste manier om met je collega’s (thuis) samen te werken. Werk je nog niet met Teams? Dan geven wij je 4 redenen waarom je per direct van deze tooling gebruik moet maken. Gebruik je Teams al wel? Dan bevestigen we graag nogmaals je keuze voor het programma. 


Reden 1: 
verzamelplaats van verschillende projecten, collega’s en teams 

Met Microsoft Teams krijgen al jouw collega’s toegang tot een veilige omgeving waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Samenwerken met teamleden aan projecten, aansluiten bij vraagstukken vanuit de directie of met collega’s het nieuwe begrotingsplan opstellen. 

Sluit je aan bij het team waar je bij wil horen. Werk eenvoudig met alle ingebouwde Office-apps op elk apparaat en vanaf elke locatie. Elk document dat in Teams gedeeld wordt, is via de cloud (SharePoint) opgeslagen. Daarom werk je altijd in de meest recente versie. Via de chat breng je elkaar op de hoogte van de te ondernemen acties. En met de geschiedenisfunctie kun je ook aan een bestaand team deelnemen, zonder iets te missen. 

Even vergaderen met je projectgroep? Ook dit kan via de chat, telefoon, online vergadering zoals een videoconferentie of live gebeurtenis. Met Teams kun je real-time samenwerken. 


Reden 2: 
vergaderen vanaf elk apparaat 

We stipten het net al even aan, maar met Teams kun je vanaf elk apparaat vergaderen. Je kunt eenvoudig jouw eigen scherm delen, zodat een presentatie geven appeltje-eitje is. Ben je aan het reizen en staat er dan net een afspraak gepland waar je niet onderuit kunt? Met Teams kun je zelfs op je telefoon of tablet aanhaken. Door de geïntegreerde video- en spraakoproepen kun je altijd online zijn. 

Vergaderingen kun je efficiënter inzetten en aan deelnemen. De directeur of manager eenvoudig de laatste kwartaalcijfers laten zien? Ook hiervoor kun je gemakkelijk je scherm delen, in Power BI de resultaten tonen of gelijktijdig in PowerPoint de doelstellingen verhogen. 


Reden 3: 
bestanden staan veilig in de cloud 

Werk je dagelijks met programma’s, zoals Excel, PowerPoint of Word? Deel je dit meerdere keren per week met collega’s en word je niet goed van alle verschillende versies? Sla je bestanden eenvoudig op in OneDrive voor Bedrijven van Microsoft Office 365. Deel het linkje in een Teams-chat of plaats het bestand in een bestaand kanaal en iedereen kan op een beveiligde manier én tegelijkertijd samenwerken. Met versiebeheer kun je gemakkelijk naar een eerder opgeslagen versie wanneer blijkt dat deze toch beter is. 


Reden 4: 
de samenwerkingsoplossing voor elke medewerker 

Microsoft Teams levert een alomvattende oplossing voor iedere medewerker in jouw organisatie. Een collega van een andere afdeling een korte vraag stellen, een huurder begeleiden bij het aanmeldingsproces of een presentatie richting een leidinggevende. Voor elke medewerker in elke functie biedt Teams de oplossing.  


Ga nu aan de slag!

Teams gaat verder dan alleen een vergaderapplicatie met gespreksfunctie. Het is een samenwerkingsoplossing met een volledig scala aan applicaties: van Power Apps, scrumborden en polls tot een eenvoudig Excel-document of chatgesprek. Voor elke laag in de organisatie biedt de applicatie een oplossing. 

Jij en je collega’s kunnen: 

  • overal toegang krijgen tot documenten, online en offline; 
  • aansluiten bij vergaderingen vanaf elk device; 
  • samenwerken in één actueel document; 
  • grote bestanden delen; 
  • Eenvoudig schakelen tussen andere applicaties. 


Trial loopt af
 

Vanwege de wereldwijde coronamaatregelen besloot Microsoft voor zes maanden lang de Office 365 E1 trial, inclusief Microsoft Teams, beschikbaar te stellen aan alle organisaties. Dit termijn is bijna voorbij. Wil en kun jij ook niet meer zonder Teams in jouw organisatie? Ga nu over op de betaalde versie en ontdek alle mogelijkheden met Exchange Online en SharePoint.  

Vraag nu de nieuwe licentie aan.