Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij NEH vinden wij het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel en daarom sluiten wij waar mogelijk aan bij duurzame initiatieven. 

Energielabel A

Ons kantoorgebouw in Leusden beschikt over energielabel A. Afgelopen jaren hebben wij fors geïnvesteerd in isolatie, led-verlichting, zonnepanelen en duurzame werkapparatuur, zoals Microsoft Surfaces. In ons datacentrum hebben we 60 procent ten opzichte van 2018 aan stroomverbruik bespaard, door de inzet van Pure Storage flash opslag.

Datacentrum

De leverancier van ons datacentrum investeert fors in energiebesparing. Alles draait op groene stroom, opgewekt uit 100 procent Nederlandse wind. Bij de productie van deze duurzame energie komt geen CO2 vrij. Bij de aanschaf van apparatuur wordt er rekening gehouden met stroomverbruik, voor zowel ons eigen apparatuur als in het advies naar onze relaties.

Voor de koeling van de datacenters maken onze aircosystemen gebruik van buitenlucht. Door gebruik te maken van afgesloten 'cold corridors' gaan wij efficiënt om met de gekoelde lucht.

Digitaal werken

Wij streven naar een moderne werkplek waar efficiënt en flexibel gewerkt kan worden. Alle tools en informatie die nodig zijn, moeten op ieder gewenst moment toegankelijk zijn. Wij stimuleren om via SharePoint digitale kennis, documenten en informatie met elkaar uit te wisselen. Het duurzame gevolg hiervan is dat er veel minder papier wordt verspild en mensen minder vaak hoeven te reizen om bij afspraken fysiek aanwezig te zijn.

Hardware

Hardware die wij niet meer inzetten, schenken wij aan een partij die dit gecertificeerd en veilig afvoert en opnieuw inzet. Veel van deze hardware gaat naar diverse landen in Afrika voor educatiedoeleinden.

Mooie initiatieven

De directie heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen ook hoog op de agenda staan. Daarom steunen wij ook diverse belangrijke initiatieven:

  • Stichting Leergeld Amersfoortzet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die vanwege gebrek aan financiële middelen niet kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten;
  • Stichting Art gala Amersfoort: we moeten het automatisme 'van armoede naar armoede' doorbreken en dat kan alleen door de kinderen het gevoel te geven, dat zij er toe doen en hen zelfvertrouwen te geven.  Van de bijna 36.000 Amersfoortse kinderen leven er in Amersfoort naar schatting 4.700 in gezinnen die op de financiële minimumgrens verkeren;
  • Clara Wichmann: juridische strijd voor echte gelijkheid vrouwen; 
  • Antoni van Leeuwenhoek Foundation: kankeronderzoek;
  • Leids Universitair Medisch Centrum: 'Wake Up 2 Corona';
  • Diverse sponsorverzoeken van collegaen relaties voor o.a.: Roparun, Alpe d'Huzes.

Groene stroom met 100% Nederlandse wind