Bel mij terug
  • Home
  • Blog
  • Klantcase: Area Wonen over de AVG e-learning

Klantcase: Area Wonen over de AVG e-learning

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Area Wonen begon als de eerste NEH-klant met de training security awareness van BeveiligMij.nl. Na een succesvolle afronding van het volledige traject, zet Area direct de volgende stap: de AVG e-learning. Jolanda Verbueken, Coördinator ICT bij Area, vertelt waarom en licht het belang van bewustwording rondom security en privacy toe.

Klantcase: Area Wonen over de AVG e-learning

Area verhuurt zo’n 8.000 woningen in Uden, Veghel en de dorpen daar omheen. Circa 100 werknemers zetten zich in voor mensen die goed willen wonen, in levendige dorpen en prettige wijken. Jolanda Verbueken is al 25 jaar werkzaam bij Area en pakt het AVG-traject samen met een collega op.

Security awareness als basis
De woningcorporatie uit Uden heeft het volledige security awareness opleidingstraject afgelegd. Waar zij begonnen met een kick-offsessie en klassikale trainingen, volgden zij vervolgens twaalf e-learning modules welke in april afgerond werden. Waarom in eerste instantie gekozen werd voor deze training weet Jolanda nog heel goed: “Om informatiebeveiliging meer op de kaart te zetten. Het is niet alleen de techniek die telt, de mens is de zwakste schakel in dit verhaal. Je kan nooit helemaal aan de risico’s ontkomen, maar deze training heeft wel geholpen.”

“De security awareness training van BeveiligMij.nl is ons goed bevallen. De modules bevatten echte eyeopeners, zoals mogelijkheden om je Facebookaccount beter te beveiligen. Het voordeel van de modules is dan ook dat de informatie niet alleen zakelijk toepasbaar is, maar ook privé.”

Jolanda geeft aan dat medewerkers een stuk alerter zijn, en met name op phishing mails: “Ik krijg meerdere keren per maand meldingen van collega’s over mails die een mogelijk schadelijke link bevatten. De security awareness training heeft deze bewustwording in gang gezet.”

Doorpakken met de AVG e-learning
Vanuit Area, met Jolanda als kartrekker, werd direct doorgepakt toen er een AVG e-learning werd aangeboden: “De timing was goed, de modules van de security awareness training liepen tot april. We hoorden van NEH over de AVG e-learning en dit sloot mooi aan op waar we nu mee bezig zijn. De e-learning is ook goed opgezet. Het is duidelijk, gemakkelijk en herkenbaar. Zeker aan te raden voor andere corporaties.”

Medewerkers van Area hebben inmiddels de eerste AVG e-learning module afgerond en zijn begonnen met de tweede. De eerste indruk is in ieder geval goed: “De AVG e-learning staat stil bij de veranderende wetgeving en bij de impact op medewerkers. Mede hierdoor zullen zij nog bewuster omgaan met privacy van huurders. Met deze drie modules zijn we drie maanden bezig en staat het op de agenda.”

Jolanda geeft aan de training verplicht te hebben gesteld, vanwege het grote belang: “Dit, en security awareness in het algemeen, is iets om constant onder de aandacht te blijven houden. Er hoeft maar iets mis te gaan en heel de ICT staat op z’n kop, daarom willen we het risico minimaliseren. Ook op directie- en managementniveau zijn we hier actief mee bezig. Zo is mijn manager er een groot voorstander van om hier veel aandacht aan te besteden.”

AVG en de impact op huurders
Zoals bijna elke organisatie in Nederland is AVG-compliant zijn op 25 mei een uitdaging. Area is het AVG-traject zelfstandig aangegaan en heeft, met de routeplanner van Aedes als leidraad, al goede voorbereidingen weten te treffen: “De routeplanner van Aedes maakte het AVG-traject overzichtelijk, omdat we hiermee zaken direct kunnen afvinken. Momenteel zijn we druk bezig met de verwerkersovereenkomsten, waarvan de definitieve versies nu getekend binnenstromen. Ook nemen we ons verwerkingsregister onder de loep en kijken we naar onze processen. Een aantal zijn klaar voor de AVG en sommigen zullen we verder moeten omschrijven.”

Volgens Jolanda zullen huurders niet heel veel gaan merken van de veranderingen door de AVG: “In het huurdersportaal zullen huurders een privacyverklaring aan moeten vinken, maar verder merken zij hier persoonlijk niet zoveel van. Natuurlijk mogen huurders dadelijk wel aan de balie komen om hun gegevens in te zien. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of huurders dat gaan doen. We wachten af.”

Inmiddels slaat Area geen bsn-nummers meer op en worden pasfoto’s op identiteitsbewijzen verborgen. “Onze leveranciers zorgen hier ook voor. Zo is het veld om een bsn-nummer in te voeren binnen ViewPoint simpelweg verdwenen. Een goede zet.”

De AVG als kans in de toekomst
Afsluitend kijkt Jolanda naar de AVG als kans en als onderdeel van de toekomst van Area: “Het positieve gevolg van de AVG is dat medewerkers nog bewuster bezig zijn met het bewaren van data. Kritisch kijken we naar welke gegevens we precies bewaren en wat hiervan het doel is, waarbij we niet relevante data zullen verwijderen. Ook hebben we het beleid rondom bewaartermijnen zo goed als af, waarna deze gekoppeld wordt aan onze documenten.”

“De AVG past in onze toekomstvisie. We zijn altijd zorgvuldig geweest met persoonsgegevens, dat is ook wat wij verwachten van onze leveranciers en wat zij tot nu toe ook zo bewijzen. Het gaat in principe door zoals het was. Ik heb niet het gevoel dat er veel verandert wat dat betreft.”

Uw medewerkers ook voorbereiden op de AVG?
Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden via marketing@nehgroup.com of 033 4343 070.