Veilig en flexibel thuiswerken met Windows 10 devices

Gepubliceerd op: 07-04-2020

DEVICE MANAGEMENT | In deze blog neem ik je mee hoe we de moderne werkplek en data op afstand beveiligen, beheren en onderhouden middels NEH Device Management. Wat is het en waarom is het juist het zo belangrijk?

Zo ben je met zijn allen lekker vanuit kantoor bezig met je werk en klanten en zo zit je massaal thuis op je eigen, veelal geïmproviseerde, werkplek. Waar het gebruik van middelen als Office365, SharePoint en Teams, om samen te werken, eerst schoorvoetend van de grond kwam, is het nu voor velen opeens gemeengoed. Corona raakt ons allemaal en heeft grote impact op ons dagelijkse leven. Ook ons werkzame leven. Mooi om te zien dat er vanuit een gemeenschappelijk gevoel van lotsverbondenheid en  flexibiliteit er gezamenlijk de schouders onder gezet wordt. 

Zo ook mijn NEH-collega’s die van de ene op de andere dag de knop omzetten en van huis uit verder zijn gegaan, zonder noemenswaardige last voor onze klanten. Sterker nog, ook vanuit huis wordt alles op alles gezet om onze klanten van dienst te kunnen zijn en hen flexibel en veilig op afstand te kunnen laten werken. Door thuiswerkers, voor thuiswerkers. Zo zie je maar weer, ICT blijft altijd mensenwerk. TROTS daarom ook op alle collega’s die gewoon hun werk doen alsof er niks aan de hand is.

Bijna noodgedwongen belanden we allemaal in versneld tempo op de moderne werkplek. Het aantal te leveren Surfaces was de afgelopen weken niet aan te slepen. En dan zit je ineens thuis, met zo’n Surface van de zaak op schoot, samen met jouw collega in Teams aan het werk in een of ander bestand. Je zet YouTube aan voor wat gezellige achtergrondmuziek, legt je smartphone van de zaak klaar voor de verwachtte telefoontjes en negeert nog even dat mailtje over een “Coronabestendige bankpas”. Het klinkt allemaal mooi, maar ook wat onzeker. Wie beheert en beveiligt deze apparaten en deze manier van thuiswerken nou allemaal?

Daar komt NEH Device Management om de hoek. Een system engineer Device Management van NEH heeft eerst jouw apparaat, de software en instellingen voorbereid en uitgerold. Het mooie hiervan is dat jij de laptop helemaal kunt instellen naar jouw persoonlijke voorkeuren, maar dat er middels jullie bedrijfspolicy door Device Management geregeld is dat je alleen met een veilig apparaat bij bedrijfsdata kan komen. Op afstand wordt jouw laptop via internet beheerd, beveiligd en onderhouden, zonder dat jij er hinder van ondervindt. NEH Device Management is een onmisbare schakel in het bouwen van een Moderne werkplek.

Trainingen

Werkte je op kantoor nog op een thin client middels Citrix op het bedrijfsnetwerk met alle programma’s? Nu zit je thuis en heb je wellicht vragen over het gebruik en de mogelijkheden van de Moderne werkplek.

NEH verzorgt vanuit Device Management (online) trainingen en webinars, waarvan de inhoud is gebaseerd op de invulling van de nieuwe werkomgeving. Denk hierbij aan Windows 10; Office 365 applicaties zoals Teams, SharePoint, OneDrive; Always On VPN en een stukje uitleg over het nieuwe apparaat.

Meer informatie

Een korte en bondige toelichting over hoe je nog beter tijd- en plaatsonafhankelijk kunt werken, nog meer uit de functionaliteiten van Teams en SharePoint kunt halen én de apparaten, verbindingen en bedrijfsgegevens toch beveiligd en beheerd blijven. Ben jij ook benieuwd wat Device Management voor jou en je collega’s kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met NEH via marketing@nehgroup.com.