Modern werken met Office 365

Gepubliceerd op: 05-03-2020

MICROSOFT OFFICE 365 | Op elk moment van de dag, vanaf elke plaats zonder problemen kunnen (samen)werken, dat is de moderne werkplek pur sang. En de software die we hiervoor gebruiken, heet Microsoft 365.

In deze blog staat Office 365 centraal. Vergeet verloren documenten tijdens het vastlopen van een programma, beschadigde of onleesbare documenten op een schijf, verdwenen e-mails of gecrashte servers. Anno 2020 werken we vanuit de Microsoft Cloud en dat geeft onze klanten een enorme efficiency boost!  

In de maand maart schenken wij extra aandacht aan Office 365, om te verduidelijken wat het inhoudt en wat je er allemaal mee kunt. In de praktijk blijkt namelijk dat de ins en outs van Office 365 nog vaak onbekend zijn bij onze klanten. Office 365 is een Cloud gebaseerd pakket met 26 applicaties die allemaal bijdragen aan het verbeteren van de productiviteit. Aan de hand van een aantal speerpunten wil ik wat meer vertellen over de voordelen van Office 365.

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Wat een verademing! Met Office 365 zit je niet meer aan kantoor(tijden) vast, maar kun je vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie werken. Zolang je maar een internetverbinding hebt kun je jouw vertrouwde applicaties altijd en overal gebruiken. De bestanden worden opgeslagen in de Cloud, waardoor ze eenvoudig zijn te vinden en te delen met collega’s. Op deze manier kun je altijd op de door jou gekozen plaatsen en momenten productief zijn. Iets eerder naar huis en ’s avonds nog even je laptop openklappen? Geen probleem!

Altijd de nieuwste en juiste versies

Of een organisatie nu meer of minder medewerkers krijgt, of medewerkers behoefte hebben aan nieuwe functionaliteiten; met Office 365 ben je altijd flexibel. Office 365 werkt op basis van licenties waardoor je gemakkelijk kunt op- en afschalen, in hoeveelheid gebruikers en de te gebruiken applicaties. Je betaald alleen voor wat je echt nodig hebt. Over efficiënt gesproken.

Updates op afstand

Met Office 365 hoef je je nooit meer af te vragen of jouw applicaties en systemen wel up-to-date zijn. Terwijl jij productief bezig bent, updatet en onderhoudt Microsoft haar Cloudsoftware met regelmaat. Op deze manier heb je altijd automatisch de nieuwste versies van jouw favoriete programma’s tot je beschikking.

Efficiënt (samen)werken

Het nieuwe werken of de moderne werkplek draait naast tijd- en plaatsonafhankelijkheid, ook vooral om samenwerken. Samen staan we immers sterker en hoe sneller en flexibeler we dit kunnen doen, hoe beter! Neem bijvoorbeeld de applicatie Teams, welke onder andere  Skype Business functionaliteit vervangt. Hiermee kun je eenvoudig communiceren met collega’s via de chat, in vergaderingen en met telefoon/videogesprekken. Daarnaast kun je eenvoudig documenten delen met collega’s of externen en er gelijktijdig in werken. Met de applicatie SharePoint creëer je een centrale plek om documenten eenvoudig op te slaan, te organiseren en te delen. Met deze applicatie kun je ook een intranet maken om eenvoudig nieuws, ontwikkelingen en kennis binnen jouw organisatie te delen. En het mooiste is, alle applicaties kunnen met elkaar communiceren waardoor jouw werk nog sneller en eenvoudiger uitgevoerd kan worden. 

En heb je wel eens van Power BI gehoord? Een tool om bedrijfsgegevens uit verschillende (externe) bronnen te verzamelen en in een overzichtelijk en visueel dashboard weer te geven. Zo heb je op elk moment van de dag inzicht in actuele informatie en kun je sneller bijsturen. Natuurlijk vind je binnen Office 365 ook de meest recente versie van jouw vertrouwde programma’s, zoals Word, Excel en Powerpoint.

Ontdek de Discover Workshops

De truc is om te ontdekken wat je allemaal met Office 365 kunt doen om het optimaal in te zetten en voor je te laten werken. Om Office 365 eigen te maken biedt NEH in samenwerking met Microsoft, diverse praktische workshops, waarbij een aantal “key” medewerkers van jouw organisatie zelf aan de knoppen mogen zitten. Je krijgt waardevolle inzichten in welke applicaties er allemaal zijn en hoe ze optimaal kunnen worden ingezet om een digitale transformatie binnen jullie organisatie te ontketenen.

Het adoptieproces

Vanzelfsprekend begeleidt NEH jullie volledig in het inrichten en de ingebruikname van Office 365. Denk hierbij aan koppelen, synchroniseren en het verder ondersteunen waar nodig. 

Ben je nieuwsgierig geworden welke (26!) applicaties Microsoft heeft en wat ze voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op www.office.com of neem contact op met een van onze accountmanagers voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor Office 365!