Bel mij terug

De Week Van: Ingrid van Wakeren – Financieel administratief medewerker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Maandagochtend, de wekker gaat. Tijd om op te staan en je klaar te maken voor een nieuwe week. In deze blogserie staan we stil bij de werkweken van NEH’ers. Wie zijn de mensen achter NEH? Wat doen zij dag in, dag uit? En hoe zetten zij zich in om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen?


De mogelijkheden van Het Nieuwe Bellen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

ISDN1 en -2 stoppen op 1 september 2019, wat betekent dat organisaties na moeten denken over een vervangende oplossing. Het Nieuwe Bellen, een dienst die NEH in samenwerking met Tele2 aanbiedt aan woningcorporaties en zorginstellingen, garandeert bereikbaarheid en biedt naast gewoon bellen handige extra mogelijkheden.


Een nulmeting als beste start voor een veilige organisatie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dat security awareness vaak beter kan bij organisaties is niet onbekend. Maar hoe dit op een beklijvende manier op- en aangepakt kan worden is een tweede. De beste start voor een veilige organisatie is daarom het in kaart brengen van het huidige kennis- en gedragsniveau van de medewerkers, met de nulmeting van security awareness partner BeveiligMij.nl.


Met jouw verhaal in de NEH Nieuwsbrief? Dat kan!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Klantverhalen, De Week Van NEH’ers, bijdragen van partners. De NEH Nieuwsbrief is elke maand weer gevuld met de meest uiteenlopende verhalen. Verhalen die vanuit passie zijn ontstaan, welke wij natuurlijk maar wat graag met onze nieuwsbriefontvangers delen. Spreken de verhalen je aan? En zou jij jouw verhaal ook een keer terug willen zien? Neem dan contact op voor een interview.